Täljgrupperna 2016

I täljningen får eleverna lära sig olika grepp såsom grundgrepp, tumgrepp och sax- eller knoggrepp. Lite högre upp i årskurserna får de prova på att holka ur ett trästycke samt göra ett enklare karvsnitt.
Detta år har eleverna i årskurs tre fått börja med att göra en nyckelring/blomsterpinne för att sedan få skissa upp hur deras smörkniv skall se ut och därefter rita upp den på trät och tälja ut den. Kul med olika former och design på deras alster.
Eleverna i årskurs fyra har fått göra en krympburk. De har sågat ut en del av en gren för att sedan holka ut den med hjälp av en navare och  täljkniv. De har sedan täljt och satt in en botten som  ”burken” krympt kring då trät torkat. Några provade på att göra ett enklare karvsnitt.
Eleverna i årskurs fem har fått göra ett litet kar som de holkat ur , satt på ett lock samt täljt en liten sked som hör till. På locket har de fått göra ett enklare karvsnitt.