F-1 Utflykt till lekplatsen

Vi hade en härlig höstdag i solen! Först delade vi in oss i våra grupper och gjorde olika uppdrag där vi övade på både begrepp, att lyssna på varandra, turtagning och samarbete.
På den ena stationen tränade vi på antal och på 2 fler och 2 färre. Vi lade också klossar för att visa att vi förstår vad lika med = och inte lika med ≠ betyder. Frågan vi alltid ställer oss är ”Hur vet jag det?” och ”Kan jag säga det på något annat sätt?" Barnen var superengagerade och hade många bra förklaringar och hjälptes åt i grupperna!
På den andra stationen skulle man hjälpas åt att hålla i en jättestor fallskärm. Det är den som ni ser på bilden där vi fikar. Barnen fick turas om att smyga in under och gömma sig och de andra barnen fick tala om vilka det var som gömde sig och hur många som var under skärmen. Är det lika många, fler eller färre barn som är under fallskärmen än som håller i den? Kluriga frågor men barnen redde ut det tillsammans.
Efteråt åt vi smörgås och njöt av den härliga höstdagen!