FN och Barnkonventionen

Under slöjdveckorna brukar alltid 1.an och 2:an jobba ihop lite extra. Vi jobbar alltid med FN och barnkonventionen. I år hade Anders med sig kläder, basker, medalj och Nobels Fredspris i form av ett diplom från sin moster. Hon hade FN - tjänst 1988 då de fick Nobels Fredspris. Det var mycket spännande tyckte barnen. Vi samtalade också om barns rättigheter och vad det betyder. Efter det ritade vi av våra händer och skrev artiklar på duvor som vi sedan lät flyga runt jorden som F-1 målat till oss. Dessa fick man välja på:
·    Jag får vara precis som jag är
·    Jag är värdefull
·    Alla barn i hela världen har samma rättigheter
·    Pojkar och flickor är lika mycket värda
·    Vuxna ska göra det som är bäst för mig
·    Jag har rätt att säga hur jag vill ha det
De sitter på skolan om ni vill se dem live!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-