På årets Jul i Morup kunde ett och annat fynd inhandlas på loppisen som femmorna anordnat. Man kunde också sitta ner en stund i fiket och njuta av hembakat samt av våra femmors fantastika vårrullar med tabouli. Efteråt skyndade sig flera av barnen till det årliga Luciatåget. Några av dem hann fastna på bild först.

Läs hela inlägget »

Här kommer lite om vad vi
sysslat med under hösten. Vi arbetade med FN tillsammans med 1-2:orna. Vi plockade höstlöv och andra höstmaterial och gjorde bland annat kransar. Nu håller vi på att arbeta med väder. Jag satte på musik och sedan fick barnen måla det väder man tyckte passade till musiken.

Läs hela inlägget »

Vi har fått ett alldeles eget piratskepp att leka med på skolgården. Barnen har superkul. Tack till alla som hjälpt till att segla dit det!

Läs hela inlägget »

Hösten har kommit och höstlovet likaså. Lägger ut lite här nedan om vad vi hittat på under terminen.
Tog fina bilder på höstkonst som några flickor gjort. Ser ni höstens sista nyckelpiga?
Vi önskar er alla ett härligt höstlov!

Läs hela inlägget »

Under slöjdveckorna brukar alltid 1.an och 2:an jobba ihop lite extra. Vi jobbar alltid med FN och barnkonventionen. I år hade Anders med sig kläder, basker, medalj och Nobels Fredspris i form av ett diplom från sin moster. Hon hade FN - tjänst 1988 då de fick Nobels Fredspris. Det var mycket spännande tyckte barnen. Vi samtalade också om barns rättigheter och vad det betyder. Efter det ritade vi av våra händer och skrev artiklar på duvor som vi sedan lät flyga runt jorden som F-1 målat till oss. Dessa fick man välja på:
·    Jag får vara precis som jag är
·    Jag är värdefull
·    Alla barn i hela världen har samma rättigheter
·    Pojkar och flickor är lika mycket värda
·    Vuxna ska göra det som är bäst för mig
·    Jag har rätt att säga hur jag vill ha det
De sitter på skolan om ni vill se dem live!

Läs hela inlägget »
Här kommer lite till av vad vi gjort under terminen.
Vi har sprungit skoljoggen. Barnen i 2-5 springer eller går den långa rundan. För varje varv lägger man en lapp med sitt namn på. Efteråt lottas det ut priser. Mellan varven äts det frukt och dricks vatten. F-1 springer en kortare runda där vi kämpar tillsammans för att komma så långt som möjligt. Alla i F-1 fick medalj. Tillsammans på skolan sprang eller gick vi 35,6 mil.
F-1 har också pysslat till Halloween, gjort svampar och äppelkonst.
Läs hela inlägget »
På tekniken i 4-5 har det byggts med olika material och kopplats med sladdar och lampor för att få saker att lysa.
Läs hela inlägget »

Välkomna tillbaka efter sommarlovet. Vi börjar på måndag den 21 augusti klockan 8.30 med en gemensam samling ute på gården vid flaggstången.
Vi ser fram emot ett nytt spännande läsår tillsammans!

Läs hela inlägget »
Så kom den då den allra sista dagen på terminen. Solen var med oss och tur var det då vi tillbringade hela eftermiddagen ute. På ena sidan av skolan sprutades det vatten från vattenpistoler och ketchupflaskor åt alla håll. På andra sidan spelades det spel, lästes högt från olika böcker eller så låg man bara och mös och småpratade på sina filtar. Efter detta åt vi rabarberpaj med vaniljsås som femmorna bakat. Dagen avslutades sedan i parken med sommarsång och alla fick möjlighet att säga hej då till våra femmor som lämnar oss för nya äventyr.
Läs hela inlägget »

Vi hade en härlig dag i Göteborg. Först vandrade vi genom Slottskogen till lekplatsen där vi lekte och åt lunch. En del passade på att köpa sig en glass. Efter detta gick vi klassvis inne på museét. Det var mycket att se och vi hade mycket att prata om. Efter besöket handlade en del i butiken och några fikade. På vägen tillbaka gick vi över de små broarna och klättrade på gamla träd. Vi hade en härlig dag!

Bilder används under Creative Commons från Frugan