Nu har det varit några härliga vinterdagar i snön. Vi har också hunnit med en tur till ishallen.
Alla hade en härlig dag!

Läs hela inlägget »

Vi i personalen vill tacka alla föräldrar och barn för de vackra rosorna och de fina julgåvobevisen till unicef. Vi önskar er alla en  riktigt God Jul och ett  Gott Nytt År med Siv Anderssons dikt.

Jag önskar att du får en riktigt härlig jul
med både stillsam frid och sådant som känns kul.

Att där finns lugn och ro så du kan slappna av,
att du är fri från måsten och alla sorters krav.

Att du får riktigt njuta att det du gillar bäst,
att du får vara nära just dem du älskar mest.

Att julen som nu stundar kan firas som du vill,
att du får allt du önskar och gärna mer därtill.

Vi ses igen onsdag den 10 januari 2018!

Läs hela inlägget »

På fredagen den 15 december dukade vi långbord uppe i matsalen och åt julmat, drack julmust och sjöng julsånger. Den sista skolveckan inleddes sedan med julpyssel i olika stationer på skolan och på eftermiddagen varvades träning inför avslutningen med film och annat. 
På avslutningsdagen åt vi tomtegröt och sjöng och firade tillsammans hela skolan före det årliga Julabadet. Vi badade, simmade, plaskade och dök. Vi hade helt enkelt en fantastiskt bra eftermiddag på Klitterbadet. Tack alla föräldrar som hade möjlighet att följa med.
I kväll ses alla barnen klockan 17.50 på skolan så att vi kan gå i ett gemensamt fackeltåg till kyrkan. Avslutningen börjar 18.00. En timme senare är det jullov!

Läs hela inlägget »

Under december har vi tagit en lucka ur vår egenmålade och egenpyntade gran varje morgon. Bakom varje pynt finns en berättelse om gamla traditioner runt december månad och om julen. Vi gissar också på en julgåta varje morgon.
Här kommer lite bilder på lite av det vi gjort under slutet på terminen. F-1 har gjort en julbok om traditioner med tillhörande bilder. 2-3 har arbetat med gravitationen och skrivit om julen. 4-5 har gjort sköldar och experimenterat med spegelbilder i svart vitt.

Läs hela inlägget »
I år hade F-1 bråda dagar med 3 föreställningar till lucia. Den 12 december var vi på Träffpunkt Morup  och på luciadagen sjöng på skolan. Först för alla F-1:s föräldrar uppe i matsalen och sedan nere i 2-3:ans klassrum för alla kompisar på skolan.
Där efter fikade alla på lussebullar som lillfritids bakat samt på pepparkaka och saft.
Läs hela inlägget »

På årets Jul i Morup kunde ett och annat fynd inhandlas på loppisen som femmorna anordnat. Man kunde också sitta ner en stund i fiket och njuta av hembakat samt av våra femmors fantastika vårrullar med tabouli. Efteråt skyndade sig flera av barnen till det årliga Luciatåget. Några av dem hann fastna på bild först.

Läs hela inlägget »

Här kommer lite om vad vi
sysslat med under hösten. Vi arbetade med FN tillsammans med 1-2:orna. Vi plockade höstlöv och andra höstmaterial och gjorde bland annat kransar. Nu håller vi på att arbeta med väder. Jag satte på musik och sedan fick barnen måla det väder man tyckte passade till musiken. 
 

Läs hela inlägget »

Vi har fått ett alldeles eget piratskepp att leka med på skolgården. Barnen har superkul. Tack till alla som hjälpt till att segla dit det!

Läs hela inlägget »

Hösten har kommit och höstlovet likaså. Lägger ut lite här nedan om vad vi hittat på under terminen.
Tog fina bilder på höstkonst som några flickor gjort. Ser ni höstens sista nyckelpiga?
Vi önskar er alla ett härligt höstlov!

Läs hela inlägget »

Under slöjdveckorna brukar alltid 1.an och 2:an jobba ihop lite extra. Vi jobbar alltid med FN och barnkonventionen. I år hade Anders med sig kläder, basker, medalj och Nobels Fredspris i form av ett diplom från sin moster. Hon hade FN - tjänst 1988 då de fick Nobels Fredspris. Det var mycket spännande tyckte barnen. Vi samtalade också om barns rättigheter och vad det betyder. Efter det ritade vi av våra händer och skrev artiklar på duvor som vi sedan lät flyga runt jorden som F-1 målat till oss. Dessa fick man välja på:
·    Jag får vara precis som jag är
·    Jag är värdefull
·    Alla barn i hela världen har samma rättigheter
·    Pojkar och flickor är lika mycket värda
·    Vuxna ska göra det som är bäst för mig
·    Jag har rätt att säga hur jag vill ha det
De sitter på skolan om ni vill se dem live!

 

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från parnesjo, nillamaria